Inmiddels hebben wij het eerste exemplaar ontvangen van de Foscam FN3004

De  Foscam recorder FN3004  was gelanceerd op de CEBIT 2014 en komt eind December 2014 definitief beschikbaar. De Foscam FN3004 is een zeer kleinete Netwerk Video Recorder van Foscam voor het opnemen en weergeven van IP Camera beelden, via en USB stick of op een los aan te sluiten USB Harddisk (opslagcapciteit)

FN3004 

Met de FOSCAM FN3004H  kunt u gelijktijdig de beelden van 4 IP Camera's opnemen in een resolutie van maximaal 960P . De NVR is geschikt voor H.264 HD camera;s maar zal later (dmv een firmware update) ook geschikt zijn voor de oudere MJPEG Foscam Camera's. Door een NVR in uw netwerk op te nemen heeft u geen FTP server meer nodig of moet er een PC aan te staan om beelden op te nemen. De Fn3004 kan uitgerust wordem met verschillende media zoals een USB stick of een losse via USB aangesloten Harddisk.

U kunt de de FN3004 bekijken en besturen van een willekeurige PC, mits aangesloten op hetzelfde netwerk als de NVR.

Maar kunt ook een muis en monitor rechtsreeks aansluiten op de FN30004 waardoor de NVR een real time bewakingssysteem wordt, zonder dat daar nog iets anders voor nodig heeft. Dus er is dan geen PC, Tablet of Smartphone meer benodigd.

De FN 3004 heeft een VGA en HDMI aan sluiting voor een monitor, 2 USB aansluitingen voor een muis , een 10/100/1000MBPS netwerkaansluiting. De recorder is zo klein dat deze eenvoudig achter een monitor kan worden wegggewerkt

Afgelopen week hebben wij het eerst exemplaar van de Foscam FN3004 ontvangen en eens grondig aan de tand gevoeld. Wat vooral opviel was zowel het aansluit en gebruiksgemak, Kabels erin, monitor aansluiten muis aansluiten en in luttele seconden werkt het geheel naar wens. Door middel van de auto scan functie kunnen bestaande camera's eenvoudig gekoppeld worden. Maar de integratie in het netwerk verloopt probleem en zodra de camera via de webbrowser wordt benaderd is verder af confureren erg simpel. Alheiwel we getest hebben met zowel een USB Stick (voor video opslag) als met een via een USB aangesloten kabel moet vermeldt worden dat sommige USB sticks niet worden herkend. De losse harddisk daarentegen was geen enkel probleem, waarna de opnames als snsel via de recorder eenvoudig op de USB disk konden worden weggeschreven.

Wij verwachten de Foscam FN3004 recorder in zowel zwart als wit kleur eind decmber 2014 in ons assortiment te kunnen opnemen, de adviesprijs is 79,95 euro.