Ongeveer een maand geleden is een nieuw model HD IP camera voor buiten uitgekomen van Tenvis Incorporated, de Tenvis TH692. Qua grootte, beelkwaliteit , mogelijkheden en prijs is dit model zonder meer revolutionair te noemen tov van alle andere modellen en merken die momenteel op de markt zijn. Wij hebben dit model daarom uitgebreidt getest en bekeken.

Wat als eerst opvalt aan de Tenvis TH692 is het formaat, want dit model IP camera is zeker de helft kleiner dan alle gangbare modellen en heeft tevens een geintregeerde ophangsteun die het moegelijk maakt de camera in elke hoek te monteren. Verder is de camera behuizing van metaal, waterbestendig en wordt geleverd in een mooie witte kleur. Maar van eeen mooie tafel kun je niet eten dus keken we verder, naar de werking, nachtzicht en alle andere functies waaarmee deze IP camera is uitegerust.

De Tenvis TH692 IP camera is uitgerust met een Plug en Play (PnP) functie en een Peer to Peer (P2P) functie waardoor er geen PC nodig om de camera te configureren en kan alles vanuit de luie stoel met een tablet of Smartphone, maar met de PC kan natuurlijk ook. De P2P functie zorgt ervoor dat de camera werkt als een WIFI hotspot zodra de stekker in het stopcontact wordt gestopt. Vervolgens kun je eenvoudig met je Smartphone of tablet een WIFI verbinding opbouwen van Peer (Tablet) to Peer (IPcamera) en de camera eenvoudig met uw tablet configureren. Uiteraard kunt op deze manier uw IP camera ook verbinding laten maken met uw WIFI netwerk thuis of op deze zaak.

Naast WIFI kunt u de Tenvis TH692 IP camera ook met een netwerkkabel aansluiten voor een nog betere gebruikservaring, heeft de camera bewegingsdetectie met emailnotificatie en kunt de beelden opslaan op een FTP server of een systeem gebaseerd op de ONVIF standaard. Ook is de camera uitegerust met nachtzichtmogelijkheden gebaseerd op de ingebouwde Infra Rood LED verlichting.

En naast zijn formaat, zijn uitgebreide functies is de Tenvis TH692 IP camera ook nog eens uitgerust met een HD beeldsensor waardoor u verzekerd kunt zijn van scherpe beelden met een resolutie van 1280 x 720 pixels (1Megapixel), mede door het ingebouwde IR cut filter en een beeldhoek van 71 graden mett zijn 3.6 mm lens. Ook wordt het beeld verder verbeterd door een nieuwe functie van tenvis genaamd 3D-DNR wat staat voor Digitale Ruis Onderdrukking (DNR = Digital Noise Reduction), met name s'nachts.3D-DNR (Digital Noise Reduction)3D-DNR (Digital Noise Reduction)3D-DNR (Digital Noise Reduction)

Kijken we vervolgens naar de prijs van de Tenvis TH692 dan mag die gerust heel bescheiden worden genoemd want voor 93,95 euro krijg je nergens een draadloze IP camera met zoveel functies, goede beeldkwaliteit in een compact formaat. Wij zijn dan ook behoorlijk onder indruk van deze nieuwe Tenvis TH692 IP camera.