Deze week kregen wij de beschikking over een speciale SD card, de Eyefi mobi 32GB SD Card met WIFI die wij vervolgens hebben getest in de TLC Timelapse Camera's van Brinno. Want met deze SD kaart is het mogelijk (conform reclame) om op een eenvoudige manier de opgenomen timelapse video's (of foto's) over te zetten naar uw smartphone of tablet.

De Eyefi wordt geleverd in een eenvoudige maar stevige kartonnenkaart. Hierin zitten een pasje met code en een SD card, class10. De code is uniek en niet te gebruiken met andere Eyefi kaarten, waardoor iedere Eyefi kaart uniek is (wel zo veilig trouwens). De kaart is tevens een beperkte handleiding maar daarmee konden we toch op eenvoudige eea configureren en afregelen. Alhoewel afregelen het geheel is eigenlijk plug en play en het enige waar eea van afhangt is de stroomvoorziening voor de SD kaart in de camera.

Wat is de werkwijze, App downloaden, installeer APP, plaats SD kaart in camera, neem een foto of maak een video en start de APP op. De eerste keer moet u de code ingeven van de SD card waarrna de app verbinding zoekt met de SD, om vervolgens aanwezige bestanden op de SD kaart eenvoudig te kopieren naar uw Smartphone of Tablet. 

Zoals gezegd wij hebben dit getest met de Brinno TLC camera, om precies te zijn de met de Brinno TLC200PRO. En zoals beschreven zo ging het ook, kaartje erin, video maken, video afsluiten en de hele video wordt automatisch gekopieerd naar onze tablet (in casu een Samsung tab III). Dus geen kabels meer nodig, geen sd card readers of adapter,s maar eenvoudig de timelapse video's via WIFi overzetten.

Zijn er dan geen minpunten, in principe niet maar wel geldt hoe groter de video hoe langer de overdracht natuurlijk duurt en gedurende die tijd moet de camera wel aan blijven en niet in powersave gaan, maar alle andere aspecten zijn alleen maar positief ervaren. Want nu kunt u uw tablet ook gebruiken om even een korte preview te maken om te kijken of beeldinstelling en Scene goed zijn ingesteld, en overbrengen van bestanden naar de tablet was nog nooit zo eenvoudig.

Tja dan blijft alleen de prijs over, zeker als je dat relateert aan een gewone SD kaart want die is vrij fors (varierend van 75 to 90 euro voor 32GB kaart). maar dat is niet fair want je krijgt niet alleen een SD kaart, maar ook een WIFI hotspot , je camera krijgt WIFI mogelijkheden en je hoeft geen kabels of wat dan ook mee te slepen om je timelapse video's over te zetten naar je Tablet. Wij zijn dan ook van mening dat deze Eyefi waar levert voor zijn geld.

En................... een waardevolle aanvulling is voor Brinno Timelpase camera