Heeft u er wel eens aan gedacht om een camera te gebruiken als u wordt lastig gevallen of gestalked, want hoe vaak zegt de politie niet, ja maar we moeten wel bewijs hebben. Een Camera kan u hier bij helpen, en duur hoeft dit niet zijn.

Wat verstaan we onder Stalking

Het herhaaldelijk lastig vallen van het slachtoffer ,waardoor het leven verstoort raakt, stalking kan weken, maanden maar ook jaren voortduren.

Stalking is volgens het wetboek van strafrecht een zwaar delict/misdrijf, de juridische benaming voor stalking is belaging.

Welke gedragingen worden als stalking gezien:

- Opwachten

- Bespieden

- Dreigen

- Vernielingen van  eigendommen

- Bestellingen doen op het naam van het slachtoffer.

Wat voor maatregelen kunt zelf al nemen

- Opname van telefoongesprekken

- De gebeurtenissen bijhouden in een dagboek

- Uitprinten van emails

- Het noteren van sms berichten

- Zorgen dat u getuigen zoekt bij school,straat of speelplaats

- Het op de hoogte stellen van familie,buren en vrienden

Wat kunnen wij voor u betekenen

Wij kunnen u adviseren welke camera of systeem voor u de beste manier is,  om bewijsmateriaal te krijgen, wat kan helpen bij bewijsvoering. Om een camera te gaan gebruiken moet u gebruik maken van een bordje of sticker die dit wel aangeeft als u (deels) film op de openbare weg. De beelden mogen niet publiekelijk verspreid worden of  geplubliceerd,  maar kunnen wel bij de politie ingeleverd worden. Een  camera oplossing hoeft niet duur te zijn maar goed  advies kan u wel veel geld besparen. U kunt bij ons gratis advies aanvragen waarbij er een voor u passende oplossing gezocht wordt. Met name bij stalking die leiden tot vernieling of geweld, kan een camera oplossing uitkomst bieden.

Uw privacy is hierbij door ons absoluut gewaarborgd !